Noorwegen,Jotunheimen.aug 2011


DNT zelfbedieningshut Olavsbu
DNT zelfbedieningshut Olavsbu

Het huis van de reuzen. De hoogste bergtoppen van Noorwegen, vele gletschers, diep uitgesleten dalen gevuld met rotsblokken, hoogvlaktes ver boven de boomgrens waar het rendier zich thuis voelt en tegoed doet aan de korstmossen. Maar ook groene dalen met berkenbos. De Jotunheimen is heel Noorwegen in het klein.

Staafkerk bij Heddal
Staafkerk bij Heddal

karakter van de tocht

Na de reis Amsterdam-Oslo en Oslo-Jotunheimen bezoeken we in de namiddag een van de best bewaarde staafkerken van Noorwegen, een uniek stukje Noors cultureel erfgoed. De volgende dag vertrekken we voor een 6 daagse wandeltocht dwars door de Jotunheimen. We starten in het rauwe noorden met zijn hoge bergtoppen en omgeven door gletschers. Tegen het einde van de tocht komen we weer in het groen en kunnen langzaam acclimatiseren voordat we weer de beschaving opzoeken. Maar niet voordat we van de waterval met de hoogste vrije val van noord-europa hebben genoten. De wandeldagen zijn niet al te lang waardoor we wat tijd overhouden om van de berghutten en omgeving te genieten. De berghutten zijn veelal alleen per voet te bereiken en liggen op prachtige plaatsen in een oase van rust. We krijgen er te eten en een eenvoudige slaapplaats. De rugzakken die we dragen hoeven dus niet zwaar te zijn. Eén keer overnachten we in een zelfbedieningshut en maken we ons eigen eten klaar.

Het is een prachtige tocht om Noorwegen en vooral de Noorse natuur in al haar facetten te leren kennen. De overnachtingen in luxe berghutten geeft alle ruimte om lekker na te genieten van de wandeldag.

zwaarte van de tocht

Gjende meer
Gjende meer

De tocht is voor iedereen met een goede conditie prima te doen. Specifieke bergwandelervaring is niet nodig. Wel is het van belang om vooraf goed te hebben ingelopen. Wie in Nederland een goede dagwandeling (20 km) kan lopen kan ook deze tocht volbrengen.

Reisduur: 8 dagen

Meer informatie en een gedetailleerde tochtbeschrijving? Stuur een emailtje naar info@hikingnorth.nl


© 2010 Hiking North